Fra forebyggelse til konstatering, fra korrigerende brilleglas til refraktiv kirurgi: Vi holder dine øjne dækket ind på den lange bane.
Ingen ser på samme måde som du.
Synspleje for dig som et unikt individ.
Det at se er ikke blot en fysisk handling: Når visuelle informationer passerer vores øjne, giver det hver af os en unik oplevelse. Vi behøver vores øjne til at se klart og modtage de bedste informationer til inspiration og skabelse af vores forestillingsevne.
Dit syn fortjener den bedste omsorg. For ingen ser på samme måde som du.
Vi tilbyder skræddersyede synsløsninger. Fordi en-størrelse-passer-til-alle simpelt hen ikke er godt nok.
Hver enkelt person, set gennem en optisk gigants øjne.
ZEISS Vision Care er en del af den større ZEISS Group. Med ZEISS Medical teknologi dækker vi hele spekteret inden for en persons behov for synspleje i dennes levetid.
Foruden korrigerende brilleglas producerer vi den teknologi, der anvendes af optikerne til afprøvning, diagnosticering og behandling af øjets tilstand. ZEISS's omfattende ekspertise inden for diverse optiske områder giver oplysning om designet og videnskaben bag vores synsplejeprodukter - inklusive vores ZEISS brilleglas.
Vi har været på banen et godt stykke tid. Men vi er kun så småt kommet i gang.
Lad os kigge på et par milepæle, der har formet det ZEISS vi elsker i dag.
1846:
1846:
Beskeden begyndelse
Carl Zeiss åbnede sit første værksted for præcisionsmekanik og optiske instrumenter i Jena, Tyskland, i 1846. Han koncentrerede sig om produktion af mikroskoper. Snart var han leverandør på det regionale marked og sendte også sine varer rundt i hele verden.
I dag:
I dag:
Et optisk kraftværk
ZEISS er en internationalt førende teknologivirksomhed, der opererer i diverse felter inden for optik og optikelektronik med en årlig bruttoindkomst på over 10 milliarder Euro.
1889:
1889:
En solid fond
Efter Carl Zeiss's bortgang skabte hans forretningspartner Ernst Abbe Carl Zeiss-fonden. Den skulle blive selskabets ene-ejer. Dets fortjeneste gavnede videnskaben, sociale og kulturelle projekter samt også arbejdsstyrken.
I dag:
I dag:
Det handler stadig om innovation
ZEISS er stadig et 100 % fond-ejet selskab. Vi reinvesterer stadig en stor del af vores fortjeneste i forskning, videnskaben, undervisningen og sociale ansvarlige programmer.
1912:
1912:
De første med øjenpleje
Lanceringen af ZEISS Punktal brilleglas i 1912 markerede fødslen af brilleglasindustrien. Disse brilleglas revolutionerede kalkulationen og fremstillingen af korrigerende glas til briller.
I dag:
I dag:
Din holistiske øjesundhedspartner
Vi sætter stadig standarder i branchen for at fremme kvaliteten af synspleje. Udover skræddersyet synskorrektion er det vores prioritet at passe på dine øjne på den lange bane.
1950-erne:
1950-erne:
De første kirurgiske mikroskoper
Tilpasningen af ZEISS mikroskoper til brug for operationer åbnede for nye muligheder for lægestanden og patienterne.
I dag:
I dag:
Håb når tiderne bliver hårde
ZEISS MultiSEM er verdens hurtigste elektron-mikroskop. Det hjælpler lægerne til at få mere forståelse af den humane hjerne - og til at udvikle effektive behandlinger. ZEISS' teknologier bruges på mange kliniker rundt om i verden.
1969:
1969:
Til månen
ZEISS kameralinser dokumenterede den første månelanding i 1969.
I dag:
I dag:
Stadig i rummet - og i din lomme
Google Earth satelitter anvender vores teleskoper til at optage vores planet fra rummet. Det kan også være at dit smartphone-kamera har ZEISS-linser.
1977:
1977:
Fremstilling af mikro-strukturer
I 1977 præsenterede ZEISS S-Planar 10/0.28 - den første linse der muliggjorde den opto-litografiske produktion af 1 µm-strukturer. Den dannede grundlaget for den første wafer stepper - en afgørende komponent til mikrochip-produktion.
I dag:
I dag:
Vi former det moderne liv
Endnu mindre, kraftigere og mere effektive. ZEISS halvlederproduktionsteknologi sætter chip-producenter verden over i stand til at producere strukturer op til 5.000x tyndere end et humant hår.
Vi har taget del i forbløffende eventyr.
Tredjepartsindhold blokeret
Denne videoafspiller er blokeret grundet dine sporingspræferencer. For at redigere i indstillingerne og afspille videoen skal du klikke på knappen nedenfor og give samtykke til brugen af "Funktionelle" sporingsteknologier.
Vi investerer i en lys fremtid.
46.000 +
ZEISS-medarbejdere verden over.1
1,593 mia. €
ZEISS-bidrag til forskning og udvikling.1
> 100
ZEISS-lokaliteter rundt om i verden.1
At passe på vores planet og dets mennesker er ikke et punkt på dagsordenen. Det er et ansvar for en virksomhed som ZEISS.
Bæredygtige trin taget af ZEISS Vision Care.
Italien
100 % vedvarende energi i Varese5
Med en blanding af hydro- og biomassenergi har fabrikken opfyldt sit energibehov vha. 100 procent vedvarende energikilder. Mængden af den registrerede vedvarende energi til elektricitet kan dække elektricitetsbehovet i omkring 1.500 italienske familier, og bidrager til at undgå mere end 1.500 tons kuldioxidudledninger om året.
Mexico
Genbrug af spildevand i Tijuana2
For at modvirke manglen på vand i særlige produktionsregioner genbruger anlægget spildevand fra driftsprocesser, hvor kravene til vandkvaliteten er mindre, til produktion af brilleglas. Dette giver et årligt mindre vandforbrug på ca. 100 m3, svarende til 100 personers årlige behov for drikkevand.
Australien
Vandbesparelse i kraft af ny fabrikationsproces i Tonsley9
Med en investering på mere end $1 million er produktionen i Tonsley ved at blive lagt om fra våd-kantning af brilleglassene til tør-kantning med CNC-styrede maskiner. Der produceres således ikke noget spildevand under produktionsprocessen.
USA
Omdannelse af affald til råmaterialer i Hebron3
Anlægget i Hebron har dannet partnerskab med en lokal virksomhed inden for automobilindustrien. I kraft af partnerskabet genbruges den brugte alkohol fra brilleglasproduktionen som et råmateriale i fabrikationen af nye alkoholbaserede produkter. Hvert år kan ca. 150 kg potentielt skadelige og flygtige organiske kemiske forbindelser således genbruges.
Brasilien
Fremskaffelse af vedvarende energi i Petrópolis4
Anlægget i Petrópolis anvender vedvarende elektricitet fra vandkraft, hvilket forhindrer udledning af omkring 550 t CO2 om året, en mængde der svarer til det der skal til, for at en skov på 400 træer kan optage CO2-niveauet.
Kina
Genindvinding af varme i produktionsprocesser i Guangzhou8
Fornyelse af et trykluftsystem giver altid bedre energieffektivitet, men i dette tilfælde har det også udløst den ide hos vores ingeniører i Guangzhou at indfange den udviklede udstødningsgas og genbruge den til opvarmning af vores indfarvningsbade: ca. 90 MWt mindre forbrug, svarende til forbrug i 30 kinesiske husstande.
Kina
Brilleglasproduktion vha. solenergi i Guangzhou7
Til produktionen af oftalmiske brilleglas bruger produktionsstedet næsten udelukkende 100 procent solenergi i stedet for fossilt brændstof.
Indien
Genindvinding af regnvand i Bangalore6
Fabrikken i Bangalore indsamler regnvand fra en overflade på 1.200 m2 på fabrikkens tag, og anvender det til brilleglasproduktion. På denne måde er det sparede forbrug af kommunalt drikkevand på omkring 690.000 liter om året til disposition for borgerne i et område, der konfronteres med vandmangel i tørkesæsonen.
Klar til at låse op for dit fulde visuelle potentiale?